Wie ik ben

Ik ben een echt mensen-mens: open, eerlijk, oprecht en zelfs grappig! Ik voel me het best als ik in gezelschap mag vertoeven. Dit heeft natuurlijk veel te maken met het feit dat ik geboren ben met een spierziekte  genaamd SMA (als het beestje maar een naam heeft zeker ) en dus al mijn hele leven in een rolstoel zit. Hierdoor had ik ook gewoon altijd mensen om me heen.

Om een of andere reden, die me toen nog absoluut niet duidelijk was, was ik in mijn 'jongere jaren' al vaak de vertrouwenspersoon van menig vriend en/of vriendin.

Psycholoog of advocaat, dat was hetgeen ik had moeten studeren volgens velen, al was het maar omdat ik nu eenmaal een vlotte babbel heb. Een van die twee opties is het uiteindelijk niet geworden, omdat verder studeren in een rolstoel in die tijd niet echt haalbaar was. Om nog maar te zwijgen van mijn totale gebrek aan motivatie om na mijn middelbare school nog eens vijf jaar verder te studeren. De interesse in de menselijke psyche bleef echter sluimeren...

Wat ik doe

Als lifecoach en Mindexpert heb ik nu de kans om met die 'oude liefde' alsnog aan de slag te gaan. Zei het met een koffer boordevol extra tools en handvaten, die van onschatbare waarde zijn om mensen echt verder te kunnen helpen.

Ik ga op pad met mensen die méér willen! Dit kan in alle levensgebieden zijn: job/ carrière, relaties, je eigen gedachten en emoties, …

Mensen die op een punt zijn gekomen waar ze zoiets hebben van: is het dit nu... ik wil iets anders/meer, maar wat...? of mensen - zoals ik - die compleet zijn vastgelopen, die het gevoel hebben geen kant meer uit te kunnen en tegelijkertijd maar één gedachte hebben: dit moet anders, maar hoe...? Maar ook mensen die hun leven terug in eigen handen willen nemen, whatever it takes!

Zulke mensen wil ik laten zien dat mijn favoriete quote - van Wayne Dyer - wel degelijk werkt:

If you change the way you look at things,
the things you look at change!

Over Paul

Mijn waarom

November 2018: ik kom uit een van de donkerste periodes uit mijn leven. Een tijd vol frustraties, onrust, boosheid en een heel sterk gevoel van machteloosheid.

Ik wijs met de vinger naar alles en iedereen rondom mij: als zij zich nu eens anders zouden gedragen, dan zou ik me niet zo slecht voelen. Als dit nu eens anders zou werken, dan zag het er veel beter uit. Als ik mijn handicap niet zou hebben, dan zou alles opgelost zijn...

Vooral dat laatste had ik niet zien aankomen! Ik was immers al lang klaar met dat proces, toch? Dat had ik op jonge leeftijd zelfs al aanvaard, toch...? 

Op een dag nam mijn beste vriendin me mee naar een workshop van Inge Rock. Echt zin had ik er niet in maar - hey! - in het slechtste geval had ik twee dagen quality time met mijn steun en toeverlaat, dus hoe erg kon het zijn!? Sindsdien is mijn leven opgedeeld in twee stukken! Vóór de Inge Rock Acadamy en sinds de Acadamy.

Op slechts twee dagen tijd leerde ik dat IK de enige ben die mijn leven kan omgooien. Dat het NOOIT te laat is om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen, nooit! Integendeel: ik besefte al snel dat net dat - het ontbreken van een doel in mijn leven - een van de redenen was waarom ik zo in de soep was gedraaid. En die handicap? Die heeft - excuses voor de uitdrukking - geen F**k te maken met wat ik wel of niet kan bereiken!

Datzelfde weekend stapte ik - bij wijze van spreken hè 🙂 - in een programma van de Inge Rock Acadamy én maakte ik een afspraak met een coach om aan de slag te gaan met mezelf. De online lessen in combinatie met coaching zorgde ervoor dat ik als een spons ontzettend veel kennis op kon nemen. Over mezelf, maar ook over hoe het menselijk brein werkt en wat de gevolgen daarvan zijn, zowel positief als negatief. Die keuze maken we namelijk zelf! SAY WHAT?!

What you’re not changing, you’re choosing!

Had ik niet in mijn rolstoel gezeten, dan was ik waarschijnlijk steil achterover gevallen! Hoe komt het dat ik dit niet wist? Hoe komt het dat zo weinig mensen dit weten!?

Mijn droom en missie waren geboren: zoveel mogelijk mensen inspireren om hun dromen na te jagen. En als coach - diegenen die écht willen - ondersteunen in hun zoektocht naar hun mooiste leven, wat dat ook moge zijn! Zoals mijn mentor Inge Rock tegen me zei op die eerste workshop: "Als ik het kan, dan kan jij het ook!“

Nee, ik geloofde haar aanvankelijk ook niet, maar hier ben ik! Iemand vertelt je dat, wat je wilt, onmogelijk te bereiken is. Herken je jezelf in deze situatie? Wanneer iemand de woorden: dat is onmogelijk uitspreekt, grijns ik en zeg ik: "Ja, het is onmogelijk voor jou, want jij hebt het vast al zo vaak verklaard. Maar níet voor mij."

Neem contact op met mij

Heb je een vraag en zoek je antwoord?
Wil je je situatie met mij bespreken?
Wil je meer weten over personal coaching?

Vul je gegevens in en dan neem ik zo spoedig mogelijk contact op met jou!

IMG_8882~photo 2